Algemeen

131 kinderen krijgen waardebonnen voor Roermondse kermis

Door Gilsing lokale media

Van 14 tot en met 20 juni is het weer Voorjaarskermis in de binnenstad van Roermond. Bijna 40 attracties kleuren de pleinen en de tussenliggende straten. Waar de één zich al verheugt op leuk vertier op de kermis, is een bezoek aan de kermis voor een ander soms financieel niet haalbaar. Daarom zijn er dit jaar 1.500 waardebonnen voor de kermis geschonken aan kinderen die het wat minder breed hebben.

De bonnen zijn verspreid via de Stichting Nationaal Jeugd Ontbijt. Nadat via de school het signaal is ontvangen dat een kind geregeld zonder ontbijt naar school komt, wordt door vrijwilligers wekelijks een gezond ontbijtpakket bij kinderen thuis bezorgd. De 131 kinderen die hiervoor nu in beeld zijn hebben afgelopen zaterdag, naast de gebruikelijke zeven ontbijtjes, een zakje met waardebonnen ontvangen voor de voorjaarskermis. Zo komen de bonnen ook echt terecht bij kinderen die opgroeien in een gezin voor wie een bezoek aan de kermis vaak geen vanzelfsprekendheid is.

Toegankelijke kermis
Kermis-wethouder Angely Waajen: “We proberen de prijzen van de attracties al zo laag mogelijk te houden door afspraken te maken met de kermisexploitanten. Tegelijkertijd is het helaas zo dat er mensen zijn voor wie een ritje in een attractie een aanslag blijft op hun weekbudget. Met dit initiatief hopen we de kermis voor een breder publiek toegankelijk te maken.”

|Doorsturen