Algemeen

Boek & Film If Beale Street Could Talk


Boekverfilmingen leveren vaak discussie op. Is de film net zo goed als het boek? Zijn de personages in de film zoals we ons die voorgesteld hebben bij het lezen van het boek? Ziet de omgeving eruit zoals die in het boek beschreven wordt? Komt het verhaal in de film misschien wel nog beter over dan in het boek?

De Bibliotheek Bibliorura en ECI Cultuurfabriek gaan de discussie over boekverfilmingen aan in de activiteit Boek&Film. In mei gaan we ons buigen over het boek Als Beale Street kon praten van James Baldwin, dat in 2018 is verfilmd als If Beale Street Could Talk met KiKi Layne, Stephan James en Regina King.

Het is begin jaren ’70 in Harlem, New York. Tish is zwanger van haar grote liefde Fonny, maar hij zit in de gevangenis. Hij is beschuldigd van verkrachting en opgepakt door een racistische agent. De families van Tish en Fonny doen er alles aan om zijn naam te zuiveren.

Boek&Film bestaat uit twee avonden. Op 15 mei bespreken we in de bibliotheek het boek ‘Als Beale Street kon praten’ en op 22 mei kijken we bij de ECI Cultuurfabriek naar de film ‘If Beale Street Could Talk’. Na de filmvertoning volgt een bespreking van de film.

Deelname aan de boekbespreking is gratis voor leden van de Bibliotheek Bibliorura, niet-leden betalen €5. Deelnemers aan de boekbespreking krijgen een kortingsbon voor de film. Op vertoon van deze bon krijgt u €2 korting op de filmvertoning van If Beale Street Could Talk (normale prijs €9). Aanmelden voor Boek&Film kan via bibliorura.nl.

Boekbespreking - De Bibliotheek Bibliorura: 15 mei van 19.30 uur tot 21.00 uur

Film - ECI Cultuurfabriek: 22 mei van 19.30 uur tot 22.00 uur
|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties