Koningschieten 15.9.2019 in Ool

Zondag 15 september 2019 Koningschieten bij de schutterij in Ool.

We beginnen om 10.00 uur met een H.Mis m.m.v.Kerkkoor en onze P.O.O.. Aansluitend rondgang door het dorp richting clublokaal Kanters. Korte pauze en een hapje wordt er gegeten. Dan weer op pad voor het aan huis afhalen van ons Koningspaar. Na een vermoejende tocht uiteindelijk weer op onze vertrouwde stek de Tump. Rond de klok van 16.00 uur wordt het Koningschieten 2019 geopend. Een zestal leden worden onderscheiden voor hun langdurig lidmaatschap en vervolgens kan het Koningschieten beginnen. Er wordt geschoten voor de jeugd met de windbuksen en voor de burgers en genodigden met de zware buks. Hierna zijn de leden van de schutterij aan de beurt. Rond de klok van acht uur worden de diverse koningen gehuldigd in de Tump en alwaar aansluitend het Koningsbal zal plaats vinden.

Met deze nieuwe vernieuwende aanpak proberen we u als schutterij  een kijkje achter de schermen te geven van deze oer oude volkscultuur.

U bent van harte uitgenodigd om dit spectakel van dichtbij mee te maken. De schutterij heeft voor de nodige elementen gezorgd om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

VEER ZEEN OS.

|Doorsturen