Algemeen

Werving voor Jongerenraad Roermond van start!


De Gemeente Roermond zoekt minimaal 6 tot 8 jongeren die willen mee bouwen aan de toekomst van hun gemeente door lid te worden van de Jongerenraad. Jongeren tot 27 jaar kunnen zich hiervoor aanmelden.

Deze jongerenraad gaat het college in Roermond gevraagd en ongevraagd adviseren over onderwerpen die jongeren raken. Jongeren krijgen hiermee een directe stem in het gemeentebeleid.

Wens is een diverse raad
Voor de werving wordt vooral contact opgenomen met scholen, instellingen voor jeugdhulp, het jongerenwerk en de straatcoaches. Zij staan in direct, persoonlijk contact met de jongeren. Wethouder Marianne Smitsmans is blij dat de werving nu is begonnen. “Het wordt tijd dat de jongeren kunnen meepraten over de onderwerpen die hen direct aangaan. De jongerenraad zal ook regelmatig in gesprek moeten, gaan met andere jongeren om voeling te blijven houden met wat er leeft. Daarom is het mijn wens dat we een heel diverse raad krijgen, waarin zoveel mogelijk stadsdelen en achtergronden vertegenwoordigd zullen zijn.”

Ervaringen uit Westelijke Mijnstreek
De Gemeente Roermond heeft zich laten inspireren door de aanpak van de Westelijke Mijnstreek waar een soortgelijk traject een goed functionerend jongerenplatform heeft opgeleverd. Deze jongeren delen graag hun enthousiasme over het werk dat ze doen in een korte video . “Ervaringen opdoen en allerlei vaardigheden trainen, terwijl je ook echt iets betekent voor je omgeving. Dat is voor mij vrijwilligerswerk doen voor de jongerenraad”.
Robert Schmitz (16), voorzitter Gemeentelijke Jongeren(cliënten)raad (JCR) in de Westelijke Mijnstreek.

Informeren en aanmelden
Roermondse jongeren die interesse hebben om deel uit te maken van de Jongerenraad Roermond, kunnen zich direct aanmelden via www.roermond.nl/jongerenraad. Uiteraard kunnen ze ook eerst contact opnemen met de projectleider Ivo Heuts voor meer informatie.
|Doorsturen